Tarta z krewetek i zielonej fasolki z puree ziemniaczanym

Składniki dla 4 osób:

  • 2 średniej wielkości ziemniaki,
  • 20 sztuk zielonej fasolki,
  • 8 dużych krewetek,
  • sok pomarańczowy,
  • 100 ml oliwy z oliwek Extra Virgin Olitalia,
  • 20 g czarnego kawioru,
  • 1 kiwi,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kroimy kiwi w paseczki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 60ºC na około godzinę. W międzyczasie gotujemy ziemniaki i fasolkę. Obieramy krewetki, kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z sokiem pomarańczowym i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Z ugotowanych ziemniaków  przygotowujemy puree, doprawiamy do smaku i formujemy w stożek. Na wierz kładziemy fasolkę, krewetki i dekorujemy kawiorem oraz kiwi.