Oryginalne włoskie mąki - szeroki wachlarz produktów stworzony przez specjalistów od wypieków.
Historia marki i firmy rodzinnej sięga 1955 r. kiedy to bracia Andrea i Luigi Chiavazza, właściciele piekarni w Casalgrasso nieopodal Turynu, wydzierżawili młyn zasilany wodami Rio Freddo. Firma na przestrzeni lat wprowadziła nowe technologie, poszerzyła moce produkcyjne i rozbudowała sieci dystrybucji form detalicznych. Szeroki asortyment Molino Chiavazza to efekt ciągłego rozwoju i innowacji, pokonywania barier technologicznych i budowania wartości dodanej produktów wysokiej jakości dla konsumentów we Włoszech i krajach eksportowych.
Z szerokiego asortymentu tego producenta wybraliśmy te mąki i mieszanki - składniki, które pozwolą naszym konsumentom upiec w domu idealną włoską pizzę, zrobić wyborny świeży makaron, upiec domowy chleb z chrupiącą skórką czy przygotować pyszny deser panna cotta – a wszystko bazując na oryginalnych włoskich produktach i recepturach.