Sos z czerwoną cykorią i boczkiem speck 185 g
Sosy Tigullio to wyjątkowa linia o oryginalnych smakach i rustykalnym charakterze – wiodącej marki na włoskim rynku w tej kategorii.
Kiedy intensywny aromat boczku speck wędzonego na drewnie bukowym połączy się z delikatną czerwoną cykorią, powstaje NOWA obłędna kombinacja smaków.
Składniki:
oleje roślinne (słonecznikowy, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek z wytłoków, rzepakowy), czerwona cykoria (20%), ziemniaki, syrop glukozowy, ricotta (serwatka z mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser Grana Padano DOP (zawiera białka jaj kurzych) ), boczek wędzony speck (4%) (wieprzowina, sól, dekstroza, przyprawy i ekstrakty przypraw), ser Pecorino Romano DOP, orzechy włoskie, sól, białka mleka, serwatka z mleka w proszku, błonnik roślinny (ziemniaczany i bambusowy), płatki ziemniaczane, czosnek, kwasowość regulator: kwas mlekowy, koncentrat warzywno-owocowy (marchew, czarna porzeczka). Może zawierać inne orzechy. Produkt bezglutenowy
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 1593 kJ /385 Kcal
Tłuszcz 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry 7,1 g
Błonnik 1,4 g
Białko 5,2 g
Sól 2,9 g
Kraj pochodzenia:
Włochy