Sos z serem ricotta, truflami i czarnym pieprzem

Sosy Tigullio to wyjątkowa linia o oryginalnych smakach i rustykalnym charakterze – wiodącej marki na włoskim rynku w tej kategorii. 

Delikatność świeżej ricotty spotyka się z intensywnością włoskiej czarnej trufli, wzmocnionej pikantną nutą czarnego pieprzu. Bazując na wielkim doświadczeniu Tigullio, powstał wyjątkowy specjał do podkreślenia smaku Twoich potraw

Składniki:

oleje roślinne (słonecznikowy, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek z wytłoków, rzepakowy), pieczarki (Agaricus bisporus), ziemniaki, bakłażany, syrop glukozowy, ricotta (6%) (serwatka z mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser Pecorino Romano DOP, sól, białka mleka, serwatka z mleka w proszku, płatki ziemniaczane, uwodniona suszona czarna trufla letnia (0,48%) (Tuber aestivum), czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, błonnik roślinny z bambusa, aromat, pieprz czarny (0,02%)

Może zawierać inne orzechy i jaja. Produkt bezglutenowy

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna:  1391 kJ / 336 Kcal

Tłuszcz  29 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g

Węglowodany 13 g

w tym cukry 6,4 g

Błonnik 1,3 g

Białko  5,1 g

Sól 3,3 g