Rurki skośne bezglutenowe
W odpowiedzi na trendy prozdrowotne w kategorii makaronów włoska marka Arrighi rozszerza wachlarz dostępnych form o makarony bezglutenowe. Pozwolą one osobom uczulonym na gluten cieszyć walorami kulinarnymi makaronowych dań. Produkt powstaje z mąki kukurydzianej (70 %) i ryżowej (29,5 %) dzięki czemu po ugotowaniu ma formę i kolor bardzo zbliżony do tradycyjnego makaronu.
Składniki:
mąka kukurydziana (70%), mąka ryżowa (29,5%) woda, emulgator(0,5%): mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna: 1510kJ/ 356 kcal
tłuszcz: 1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
węglowodany: 79g
w tym cukry: 0,6g
błonnik: 1,7g
białko:6,2g
sól: <0,01g
folia
Kraj pochodzenia:
Włochy