Croissant Custard Cream - rogaliki z kremem budyniowym 5x45 g
Spróbuj włoskich rogalików croissant wypiekanych z ciasta francuskiego na zakwasie, którego historia sięga aż 1896 roku. Wypełnione kremem budyniowym dają niezwykłej przyjemności i dodają energii. Wygodny wielopak zawiera 5 indywidualnie opakowanych rogalików. To ideana ilość na 5 dni w szkole czy pracy.
Składniki:
mąka PSZENNA, krem budyniowy 22 % (syrop glukozowy, cukier, woda, olej słonecznikowy, żółtka JAJA 4,5 %, odtłuszczone MLEKO w proszku, stabilizatory: pektyny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, naturalne aromaty), margaryna roślinna (tłuszcz palmowy, olej słonecznikowy, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA z chowu ściółkowego 8,1 %, cukier, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, cukier granulowany 3,5 %, syrop glukozowy, drożdże naturalne 1,8 % (zawiera PSZENICĘ), masło (MLEKO), sól, glazura (woda, białka roślinne, olej słonecznikowy, dekstroza, maltodekstryna, skrobia), odtłuszczone MLEKO w proszku, naturalne aromaty. Może zawierać ORZESZKI ARACHIDOWE, ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ i SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 1858 kJ/443 kcal,
Tłuszcz: 22 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g,
Węglowodany: 54 g,
- w tym cukry: 26 g,
Błonnik: 0,9 g
Białko: 6,1 g,
Sól: 0,61 g
Kraj pochodzenia:
Włochy