Muffinki z nadzieniem jagodowym 6x43 g

Muffinki to niezwykle popularne babeczki wypiekane na naturalnym zakwasie. Mają okrągły kształt „rosnącej” ku górze babeczki i nadzienie jagodowe.  W receturze użyto jaj z chowu ściółkowego i pełnego, świeżego mleka pasteryzowanego. Bez oleju palmowego. Kup wielopak, w którym znajduje się 6 indywidulanie opakowanych babeczek, które możesz dołożyć dzieciom do śniadaniówki lub częstować jako słodka przekąska w ciągu dnia.

Składniki:

mąka PSZENNA (25 %), cukier, olej słonecznikowy, nadzienie jagodowe (13 %) (cukier, dekstroza, woda, syrop glukozowy, przecier jagodowy (5 %), naturalne aromaty, stabilizator: pektyny, alginian sodu; substancja konserwująca: sorbinian potasu), JAJA z chowu ściółkowego (12 %),  świeże pełne MLEKO pasteryzowane, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, difosforan disodowy; naturalne aromaty, syrop glukozowo-fruktozowy, białka MLEKA, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać ORZECHY, ŁUBIN, GORCZYCĘ  i SOJĘ.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna: 1721 kJ/410 kcal,

Tłuszcz: 17 g,

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g,

Węglowodany: 59 g,

- w tym cukry: 33 g,

Białko: 4,7 g,

Sól: 0,84 g

Kraj pochodzenia:

Włochy