Rolada kakaowa 250 g

Nie dość, że pyszna, to już gotowa. Cudownie puszysta rolada biszkoptowa przekładana kremem kakaowym. Jest wyjątkowo wygodną opcją w razie wizyty niezapowiedzianych gości lub nagłej chęci na coś słodkiego. Miej zawsze zapas w kuchni i sama decyduj jakie plastry kroisz i kto na ile zasłużył.

Składniki:

cukier, likier (syrop glukozowo-fruktozowy, woda, alkohol, aromaty), mąka PSZENNA, JAJA, tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy, tłuszcz kakaowy w zmiennych proporcjach), odtworzone MLEKO odtłuszczone, syrop glukozowo-fruktozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku (2 %), odtłuszczone MLEKO w proszku, białka MLEKA, sól, LAKTOZA, błonnik PSZENNY, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny SOJOWE; substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu, difosforany; aromaty. Może zawierać ORZECHY.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna: 1459 kJ/ 349 kcal,

Tłuszcz: 11 g,

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g,

Węglowodany: 57 g,

- w tym cukry: 36 g,

Białko: 5,2 g,

Sól: 0,43 g

Kraj pochodzenia:

Włochy