1881 Cavatelli nr 604

Formy regionalne 1881 to linia typowych dla określonych regionów Włoch kształtów makaronów. Powstały zainspirowane naturalną metodą ich tradycyjnego, ręcznego wytwarzania. Oryginalne kształty pozwolą odtworzyć wyśmienite włoskie dania pochodzące z Ligurii, Emilii Romanii czy Molise.

CAVATELLI pochodzące z rejonu Molise, ze względu na swój drobny kształt - są szczególnie uwielbiane przez dzieci.

Składniki:

semolina z twardej pszenicy durum, woda.

Może zawierać jaja, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Energia: 1476 kJ/ 348 kcal

Tłuszcze: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g

Węglowodany: 71,0 g w tym cukry 3,5 g

Błonnik: 3 g

Białko: 12 g

Sól: 0,01 g

Kraj pochodzenia:

Włochy