Bombaroni rigati nr 128

Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni). Bombardoni Rigati to typowy makaron z południowych Włoch, który jest bardzo popularny w Kalabrii i Sycylii. Ten makaron jest doskonały zarówno w przepisach na dania makaronowe z sosami pomidorowymi lub bogatymi mięsnymi, jak i do przygotowywania dań zapiekanych z nadzieniem mięsnym lub rybnym.

Składniki:

semolina - mąka z pszenicy durum, woda

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal
tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g

węglowodany: 69g

    w tym cukry: 3,4g

błonnik: 2,9g

białko: 14g

sól: 0g

torebka

Kraj pochodzenia:

Włochy