Gnocchi ziemniaczane

 

De Cecco oferuje gnocchi, typowe danie w tradycji włoskiej kuchni, wykonane wg klasycznej receptury, która łączy wybrane ziemniaki i mąkę pszenną w kluseczki o charakterystycznym kształcie. Gotowanie trwa tylko 2 minuty. Gnocchi używane są w wielu przepisach: od przepisów z sosem mięsnym lub pesto po bardziej oryginalne i pomysłowe, oparte na aksamitnych sosach serowych lub prostsze z roztopionym masłem, szałwią i startym parmezanem.

Składniki:

 

puree ziemniaczane 80% ( woda, odwodnione płatki ziemniaczane 24% ( ziemniaki 99%, przyprawy)), skrobia ziemniaczana 15%, mąka pszenna, mąka ryżowa, przyprawy, naturalne aromaty, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 658 kJ/ 155 kcal


tłuszcz: 1 g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

węglowodany: 32 g

    w tym cukry: 0 g

błonnik: 2,6 g

białko: 3,3 g

sól: 1,28 g

folia

Kraj pochodzenia:

Włochy