Mafaldine nr 2

Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, najbogatszej w proteiny, zawierającej najbogatszy gluten, tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).

Składniki:

semolina- mąka z pszenicy durum, woda

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal


tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g

węglowodany: 69g

    w tym cukry: 3,4g

błonnik: 2,9g

białko: 14g

sól: 0g

torebka

Kraj pochodzenia:

Włochy