Spaghetti bezglutenowe

W odpowiedzi na trendy prozdrowotne w kategorii makaronów włoska marka Arrighi rozszerza wachlarz dostępnych form  o makarony bezglutenowe. Pozwolą one osobom uczulonym na gluten cieszyć walorami kulinarnymi makaronowych dań. Produkt powstaje z mąki kukurydzianej (70 %) i ryżowej (29,5 %) dzięki czemu po ugotowaniu ma formę i kolor bardzo zbliżony do tradycyjnego makaronu.

Składniki:

mąka kukurydziana (70%), mąka ryżowa (29,5%), woda, emulgator (0,5%):mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1510 kJ/356 kcal

tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g

węglowodany: 79g

    w tym cukry: 0,6g

błonnik: 1,7g

białko: 6,2g

sól: <0,01g

 

folia

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Spaghetti bezglutenowe z pomidorkami i 
Więcej