Spaghetti nr 5
Spaghetti to tradycyjny długi makaron, który początkowo spożywany był głównie przez włoską ludność wiejską. W połączeniu z oliwą z oliwek i czosnkiem był nie tylko tanim, ale również pożywnym i zdrowym daniem. Dziś na całym świecie znany jest głównie w daniu Spaghetti alla Bolognese, to znaczy w sosie pomidorwym, z mielonym mięsem, selerem, marchewką i przyprawami.
Składniki:
mąka z pszenicy durum, woda.
Może zawierać jaja, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna: 1476 kJ/ 348 kcal
tłuszcz: 1,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
węglowodany: 71g
w tym cukry: 3,5g
błonnik: 3g
białko: 12g
sól: 0,01g
opakowanie foliowe
Kraj pochodzenia:
Włochy