Spaghetti pełnoziarniste

Makarony z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makaron ten zawiera dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (8 g na 100 g produktu)

Wyższa zawartość witamin i minerałów niż w tradycyjnym makaronie z pszenicy durum z pewnością podnosi jego wartość odżywczą.

Składniki:

mąka z pszenicy durum pełnoziarnista, woda.

Może zawierać jaja, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna : 1451 kJ/343 kcal

tłuszcz: 2,8 g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g

węglowodany: 63,5g

    w tym cukry: 3,5 g

błonnik: 8 g

białko: 12 g

sól: 0,01g

folia

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Spaghetti pełnoziarniste z krewetkami i 
Więcej