Spaghetti pełnoziarniste
Makarony z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makaron ten zawiera dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (8 g na 100 g produktu)
Wyższa zawartość witamin i minerałów niż w tradycyjnym makaronie z pszenicy durum z pewnością podnosi jego wartość odżywczą.
Składniki:
mąka z pszenicy durum pełnoziarnista, woda.
Może zawierać jaja, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna : 1451 kJ/343 kcal
tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
węglowodany: 63,5g
w tym cukry: 3,5 g
błonnik: 8 g
białko: 12 g
sól: 0,01g
folia
Kraj pochodzenia:
Włochy