Mieszanka mąk do świeżego makaronu 1 kg

Gotowa mieszanka to połączenie mąki z pszenicy miękkiej typu ”00” i semoliny – mąki z pszenicy durum. Te dwie mąki łączą Włosi robiąc świeży makaron („pasta fresca”) w domu.

Może być stosowana do ręcznego przygotowania makaronu lub przy użyciu maszynki. Nie tworzy grudek i pozwala po ugotowaniu uzyskać świeży makaron o typowej, żółtej barwie i dobrej konsystencji. Świetnie nadaje się do takich specjałów jak: lasagne, gnocchi, tagliatelle, ravioli i tortellini.

Składniki:

semolina – mąka z przemiału pszenicy durum (50%), mąka pszenna typu 00.

Może zawierać soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna : 1417kJ/334 kcal

tłuszcz: 1,0 g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

węglowodany: 70 g

    w tym cukry: 1,0 g

błonnik: 2,5 g

białko: 10 g

sól: 0 g