Mieszanka mąk do świeżego makaronu 1 kg
Gotowa mieszanka to połączenie mąki z pszenicy miękkiej typu ”00” i semoliny – mąki z pszenicy durum. Te dwie mąki łączą Włosi robiąc świeży makaron („pasta fresca”) w domu.
Może być stosowana do ręcznego przygotowania makaronu lub przy użyciu maszynki. Nie tworzy grudek i pozwala po ugotowaniu uzyskać świeży makaron o typowej, żółtej barwie i dobrej konsystencji. Świetnie nadaje się do takich specjałów jak: lasagne, gnocchi, tagliatelle, ravioli i tortellini.
Składniki:
semolina – mąka z przemiału pszenicy durum (50%), mąka pszenna typu 00.
Może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna : 1417kJ/334 kcal
tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,0 g
błonnik: 2,5 g
białko: 10 g
sól: 0 g