Ocet winny z białego wina
6 procentowy, biały ocet winny Ponti o przejrzystym, klarownym kolorze i zrównoważonym świeżym smaku to świetny dodatek do sałatek, surówek i marynat. Poprawia również smak barszczu czerwonego, galaretek i potraw słodko-kwaśnych. Często stosowany jest także do produkcji octów ziołowych. Wystarczy napełnić szklane naczynie ziołami i przyprawami, zalać ciepłym octem i pozostawić pod przykryciem na około 2 tygodnie w nasłonecznionym miejscu, a otrzymamy oryginalny dodatek do sałatek i marynat warzywnych.
Unikalna cecha produktu:
tradycyjna włoska receptura
Składniki:
białe wino, przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu E224. Zawiera siarczyny.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartosc energetyczna: 20 kcal / 86 kJ
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Weglowodany 0g
w tym cukry 0g
Białko 0,1g
Sól 0,01g
butelka PET
Kraj pochodzenia:
Włochy