DOUBLE - podwójny baton czekoladowy 56 g
Daim to szwedzki, chrupiący, maślano-migdałowy batonik, oblanym mleczną czekoladą. Jego unikalność jest wynikiem niezwykłej kombinacji twardego karmelu i delikatnej czekolady. Właśnie to połączenie chrupkości i przyjemnego rozpływania się czekolady sprawia, że Daim ma miliony wiernych konsumentów na całym świecie.
Składniki:
Składniki: Cukier, olej palmowy, tłuszcz kakaowy*, miazga kakaowa*, migdały (3%), serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, modyfikowana serwatka (z mleka), odtłuszczone mleko zagęszczone słodzone, sól, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna 2 215 kJ / 530 kcal
Tłuszcz: 31,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 59,5 g
- w tym cukry: 59 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,85 g
folia
Batoniki Daim są pyszną słodką przekąską ale stanowią również świetny składnik innych bardziej skomplikowanych potraw. Idealnie sprawdzą się jako składnik tortów, serników, muffinów czy lodów.
Kraj pochodzenia:
Szwecja