DOUBLE - podwójny baton czekoladowy 56 g

Daim to szwedzki, chrupiący, maślano-migdałowy batonik, oblanym mleczną czekoladą. Jego unikalność jest wynikiem niezwykłej kombinacji twardego karmelu i delikatnej czekolady. Właśnie to połączenie chrupkości i przyjemnego rozpływania się czekolady sprawia, że Daim ma miliony wiernych konsumentów na całym świecie.

Składniki:

Składniki: Cukier, olej palmowy, tłuszcz kakaowy*, miazga kakaowa*, migdały (3%), serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, modyfikowana serwatka (z mleka), odtłuszczone mleko zagęszczone słodzone, sól, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty.

 

 

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna   2 215 kJ / 530 kcal

Tłuszcz: 31,0 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g

Węglowodany: 59,5 g

- w tym cukry: 59 g

Błonnik: 1,2 g

Białko: 2,8 g

Sól: 0,85 g

 

folia

Batoniki Daim są pyszną słodką przekąską ale stanowią również świetny składnik innych bardziej skomplikowanych potraw. Idealnie sprawdzą się jako składnik tortów, serników, muffinów czy lodów.

Kraj pochodzenia:

Szwecja

Przykładowe przepisy

Muffinki brownies
Więcej