Filety z anchois w oliwie z oliwek 46g

Wyraziste w smaku jedzone indywidualnie, jako rarytas  same w sobie.

Doskonale komponują się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem oraz stanowią doskonałe wykończenie sałatek, sosów, past i pizzy.

Niezastąpione w klasycznym przepisie na sos do sałaty cezar czy włoskiego makaronu alla puttanesca

Składniki:

filety z SARDELI (53,5%) (engraulis encrasicolus, obszar połowu Morze Śródziemne (FAO 37) i/lub Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), narzędzia połowowe: sieci okrążające bez lin ściągających (lampary)), oliwa z oliwek (46%), sól (0,5%)

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:

wartość energetyczna (energia): 928 kJ/ 222 kcal

tłuszcz: 11,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g

węglowodany: 0,0 g

w tym cukry: 0,0 g

białko:  28,9 g

sól: 12,6 g

puszka

Kraj pochodzenia:

Albania

Przykładowe przepisy

Pizza z pomidorami, burratą i anchois
Więcej