Filety z anchois w oliwie z oliwek 46g
Wyraziste w smaku jedzone indywidualnie, jako rarytas same w sobie.
Doskonale komponują się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem oraz stanowią doskonałe wykończenie sałatek, sosów, past i pizzy.
Niezastąpione w klasycznym przepisie na sos do sałaty cezar czy włoskiego makaronu alla puttanesca
Składniki:
filety z SARDELI (53,5%) (engraulis encrasicolus, obszar połowu Morze Śródziemne (FAO 37) i/lub Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), narzędzia połowowe: sieci okrążające bez lin ściągających (lampary)), oliwa z oliwek (46%), sól (0,5%)
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:
wartość energetyczna (energia): 928 kJ/ 222 kcal
tłuszcz: 11,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
białko: 28,9 g
sól: 12,6 g
puszka
Kraj pochodzenia:
Albania