Oliwa z oliwek Extra Vergine 500 ml

Złocista oliwa z oliwek extra vergine jest jednym z podstawowych składników diety śródziemnomorskiej. Nic dziwnego, że cały świat korzysta z jej dobrodziejstw skoro jest po prostu olejem tłoczonym z oliwek bez żadnych zbędnych dodatków. Podstawową właściwością oliwy z oliwek jest wzbogacanie smaku potraw dlatego jej staranny dobór jest tak ważny, zarówno do przygotowań dań typowych dla kuchni włoskiej jak i międzynarodowej. Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia posiada charakterystyczny, wyrazisty smak, dzięki czemu znakomicie doprawia smak sałatek, świeżych warzyw, makaronów czy dań na bazie mięsa lub owoców morza. Ma przyjemny aromat z delikatną nutą owoców i trawy typowy dla świeżych oliw oraz lekko pikantny smak. Wypróbuj we własnej kuchni oliwę marki najczęściej wybieranej przez szefów kuchni we Włoszech* i zaufaj jakości docenianej przez kucharzy w Italii.

 

*Nr 1 Ulubiona marka olejów włoskich szefów kuchni. Badanie Nielsen przeprowadzone we Włoszech od marca do września 2020 roku. Dane Olitalia ogółem obliczone na reprezentatywnej grupie 600 restauracji, pizzerii i hoteli z kuchnią, +/- 4 punkty procentowe w 95%.

Składniki:

Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.

 

Najwyższa kategoria oliwy z oliwek. Uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna 3 367 kJ / 819 kcal

Tłuszcz 91 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g

Węglowodany 0 g

-w tym cukry 0 g

Błonnik 0 g

Białko 0 g

Sól 0 mg

ciemna butelka szklana

Dzięki idealnemu balansowi smaku, zapachu i konsystencji można wykorzystać w kuchni do wszystkiego, zarówno jako przyprawę - czyli do przyrządzania dressingów, marynat czy pieczywa, jak i podstawowy składnik potraw (sosów do makaronów, pieczeni), a także do każdego przepisu, który przewiduje użycie oleju. Najlepiej smakuje na surowo.

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Sałatka z krewetkami, avocado i 
Więcej