Wstęgi - Pappardelle nr 201

Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).

Do czego można użyć:
forma pochodząca z regionu centralnych i południowych Włoch o szerokości 18,2 mm, świetne z sosami śmietanowymi i ziołowymi, sosem ragout i innymi sosami mięsnymi

Składniki:

mąka z pszenicy durum, woda.

Może zawierać jaja, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal


tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g

węglowodany: 69 g

    w tym cukry: 3,4 g

błonnik: 2,9 g

białko: 14 g

sól: 0 g

kartonik

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Wstęgi z krewetkami i soczewicą
Więcej