Pesto z bazylią Ponti
Marka Ponti rozszerzyła swoją ofertę o pesto z bazylią – oryginalny włoski sos na bazie bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano. Tradycyjna receptura, która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Pesto z bazylią Ponti świetnie smakuje z makaronem, ale również jako składnik dań mięsnych, rybnych, sałatek a także do smarowania grzanek.
Składniki:
olej słonecznikowy, bazylia 28%, płatki ziemniaczane, ser Grana Padano DOP 4% (mleko, sól podpuszczka, konserwant: liozym białka jaja kurzego), orzechy nerkowca, sól, oliwa extra vergine, cukier, orzechy pini 1%, ser Pecorino Romano DOP 0,8% (mleko owcze, sól, podpuszczka), regulator kwasowości: kwas mlekowy, błonnik roślinny, czosnek 0,4%, naturalny aromat.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 2190 kJ / 531 Kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g
Węglowodany 9 g
w tym cukry 9 g
Błonnik 1,6 g
Białko 4,3 g
Sól 2,3 g
słoik
Kraj pochodzenia:
Włochy