Pesto z bazylią Ponti

Marka Ponti rozszerzyła swoją ofertę o pesto z bazylią – oryginalny włoski sos na bazie bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano.  Tradycyjna receptura, która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Pesto z bazylią Ponti świetnie smakuje z makaronem, ale również jako składnik dań mięsnych, rybnych, sałatek a także do smarowania grzanek.

Składniki:

olej słonecznikowy, bazylia 28%, płatki ziemniaczane, ser Grana Padano DOP 4% (mleko, sól podpuszczka, konserwant: liozym białka jaja kurzego), orzechy nerkowca, sól, oliwa extra vergine, cukier, orzechy pini 1%, ser Pecorino Romano DOP 0,8% (mleko owcze, sól, podpuszczka), regulator kwasowości: kwas mlekowy, błonnik roślinny, czosnek 0,4%, naturalny aromat.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna:  2190 kJ / 531 Kcal

Tłuszcz  53 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g

Węglowodany 9 g

w tym cukry 9 g

Błonnik 1,6 g

Białko  4,3 g

Sól 2,3 g

słoik

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Świderki z pesto i krewetkami
Więcej