Sos z serem ricotta, truflami i czarnym pieprzem
Sosy Tigullio to wyjątkowa linia o oryginalnych smakach i rustykalnym charakterze – wiodącej marki na włoskim rynku w tej kategorii.
Delikatność świeżej ricotty spotyka się z intensywnością włoskiej czarnej trufli, wzmocnionej pikantną nutą czarnego pieprzu. Bazując na wielkim doświadczeniu Tigullio, powstał wyjątkowy specjał do podkreślenia smaku Twoich potraw
Składniki:
oleje roślinne (słonecznikowy, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek z wytłoków, rzepakowy), pieczarki (Agaricus bisporus), ziemniaki, bakłażany, syrop glukozowy, ricotta (6%) (serwatka z mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser Pecorino Romano DOP, sól, białka mleka, serwatka z mleka w proszku, płatki ziemniaczane, uwodniona suszona czarna trufla letnia (0,48%) (Tuber aestivum), czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, błonnik roślinny z bambusa, aromat, pieprz czarny (0,02%)
Może zawierać inne orzechy i jaja. Produkt bezglutenowy
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 1391 kJ / 336 Kcal
Tłuszcz 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g
Węglowodany 13 g
w tym cukry 6,4 g
Błonnik 1,3 g
Białko 5,1 g
Sól 3,3 g