Grillowane bakłażany w oleju

Grillowane bakłażany zanurzone w oleju z dodatkiem odrobiny octu winnego to aromatyczna i oryginalna przystawka typowa dla kuchni śródziemnomorskiej. 

Mają wszechstronne zasosowanie : sałatki, dania makaronowe, zapiekanki, pizza i idealna przystawka do wina. Delikatny smak bakłażanów świetnie komponuje się z serami ( zwłaszcza kozimi)

Składniki:

bakłażany 55%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, czosnek, pietruszka.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 445 kJ / 108 kcal

tłuszcz:  8,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g

węglowodany: 5,7 g

w tym cukry: 2,4 g

błonnik: 3,4 g

białko: 1 g

sól: 1,4 g

 

Kraj pochodzenia:

Włochy