Kapary w occie winnym 95 g
Kapary w occie winnym to typowy śródziemnomorski przysmak. Połączenie owoców kaparów z zalewą z octu winnego nadaje im intrygujący kwaskowy, mocny aromat, który idealnie komponuje się z warzywami, rybami i owocami morza, a także mięsem. Są też tradycyjnym dodatkiem do pizzy, bruschetty z pomidorami czy serów podawanych do wina.
Unikalna cecha produktu:
specyficzny, intensywny smak
Składniki:
kapary, ocet winny, sól
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartosc energetyczna: 103 kJ / 25 Kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Weglowodany 0,6 g
w tym cukry < 0,5 g
Błonnik 3,2 g
Białko 1,8 g
Sól 4,2 g
Kraj pochodzenia:
Włochy