Kapary w occie winnym 95 g

Kapary w occie winnym to typowy śródziemnomorski przysmak. Połączenie owoców kaparów z zalewą z octu winnego nadaje im intrygujący kwaskowy, mocny aromat, który idealnie komponuje się z warzywami, rybami i owocami morza, a także mięsem. Są też  tradycyjnym dodatkiem do pizzy, bruschetty z pomidorami czy serów podawanych do wina.

Unikalna cecha produktu:
specyficzny, intensywny smak

Składniki:

kapary, ocet winny, sól

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartosc energetyczna:  103 kJ / 25 Kcal

Tłuszcz  1,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Weglowodany 0,6 g

w tym cukry < 0,5 g

Błonnik 3,2 g

Białko  1,8 g

Sól 4,2 g

Kraj pochodzenia:

Włochy