Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml
Ocet balsamiczny z Modeny firmy Ponti od razu zachwycił włoskie podniebienia! Otrzymywany jest poprzez mieszanie octu winnego i gotowanego moszczu z winogron. Dzięki leżakowaniu w drewnianych baryłkach dojrzewa, otrzymując wyjątkowy ciemnobrunatny, świetlisty kolor mieniący się złoto-czerwonymi odcieniami. Jego zrównoważony, przyjemny, słodko kwaśny smak wspaniale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Jest też klasycznym dodatkiem popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii. Rodowici Włosi używają go także dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.
Unikalna cecha produktu:
tradycyjna włoska receptura z Modeny
Składniki:
ocet winny*, skoncentrowany moszcz z winogron*, gotowany moszcz z winogron*, substancja barwiąca: karmel E150(d)*. *Zawiera siarczyny
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartosc energetyczna: 96 kcal / 409 kJ
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 19g
w tym cukry 19g
Błonnik 0g
Białko 0 g
Sól 0,05g
butelka
Kraj pochodzenia:
Włochy