Ocet balsamiczny z Modeny 500 ml

Ocet balsamiczny z Modeny firmy Ponti od razu zachwycił włoskie podniebienia! Otrzymywany jest poprzez mieszanie octu winnego i gotowanego moszczu z winogron. Dzięki leżakowaniu w drewnianych baryłkach dojrzewa, otrzymując wyjątkowy ciemnobrunatny, świetlisty kolor mieniący się złoto-czerwonymi odcieniami. Jego zrównoważony, przyjemny, słodko kwaśny smak wspaniale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Jest też klasycznym dodatkiem popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii.  Rodowici Włosi używają go także dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.

Unikalna cecha produktu:

tradycyjna włoska receptura z Modeny

Składniki:

ocet winny*, skoncentrowany moszcz z winogron*, gotowany moszcz z winogron*, substancja barwiąca: karmel E150(d)*. *Zawiera siarczyny

Wartość odżywcza w 100 gramach:

 Wartość energetyczna: 20 kcal / 86 kJ

Tłuszcz  0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g

Weglowodany 0g

w tym cukry 0g

Białko  0,1g

Sól 0,01g

butelka

Kraj pochodzenia:

Włochy