Filety anchois w oleju słonecznikowym 58g

Wyraziste w smaku jedzone indywidualnie, jako rarytas  same w sobie.

Doskonale komponują się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem oraz stanowią doskonałe wykończenie sałatek, sosów, past i pizzy.

Niezastąpione w klasycznym przepisie na sos do sałaty cezar czy włoskiego makaronu alla puttanesca

Składniki:

filety z SARDELI (52,9%) (engraulis encrasicolus, obszar połowu Morze Śródziemne (FAO 37) i/lub Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), narzędzia połowowe: sieci okrążające bez lin ściągających (lampary)), olej słonecznikowy (46,6%), sól (0,5%).

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:

wartość energetyczna (energia): 967 kJ/ 232 kcal

tłuszcz: 14,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g

węglowodany: 0,0 g

w tym cukry: 0,0 g

białko: 26 g

sól: 13,8 g

słoik

Przykładowe przepisy

Torciki ziemniaczane z anchois
Więcej