Najlepsze tradycje kulinarne pochodzą z Włoch. Tam też swoją siedzibę ma Olitalia. Z Włoch doskonałe oliwy z oliwek oraz oleje ryżowy i z pestek winogron płyną w świat. Przywiązanie do rodzinnej tradycji oraz współpraca z najlepszymi kiperami i stowarzyszeniami szefów kuchni sprawiają, że Olitalia jest doceniana przez konsumentów w 130 krajach na wszystkich kontynentach.
Naszą największą dumą jest oliwa z oliwek extra vergine (obowiązkowy składnik większości włoskich potraw). Skład oliwy z oliwek sprawia, że ma ona właściwości zapobiegające wielu chorobom. Smakoszom polecamy również oliwy aromatyzowane: z bazylią, z czosnkiem, z aromatem trufli oraz czosnkiem i chili, które doskonale wzbogacą przygotowywane potrawy.
Olitalia posiada certyfikaty potwierdzające jakość surowców, procesów produkcji oraz warunków sanitarnych, najważniejsze z nich to: BRC, ISO 9002, IFS.
Spróbuj wyśmienitych oliw Olitalia, a życie nabierze smaku …