Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml

Ocet balsamiczny z Modeny firmy Ponti od razu zachwycił włoskie podniebienia! Otrzymywany jest poprzez mieszanie octu winnego i gotowanego moszczu z winogron. Dzięki leżakowaniu w drewnianych baryłkach dojrzewa, otrzymując wyjątkowy ciemnobrunatny, świetlisty kolor mieniący się złoto-czerwonymi odcieniami. Jego zrównoważony, przyjemny, słodko kwaśny smak wspaniale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Jest też klasycznym dodatkiem popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii.  Rodowici Włosi używają go także dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.

Unikalna cecha produktu:

tradycyjna włoska receptura z Modeny

Składniki:

ocet winny*, skoncentrowany moszcz z winogron*, gotowany moszcz z winogron*, substancja barwiąca: karmel E150(d)*. *Zawiera siarczyny

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartosc energetyczna: 96 kcal / 409 kJ

Tłuszcz  0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g

Węglowodany 19g

w tym cukry 19g

Błonnik 0g

Białko  0 g

Sól 0,05g

butelka

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Sałatka z kurczaka z rukolą i kiełkami 
Więcej