Ocet winny z białego wina

6 procentowy, biały ocet winny Ponti o przejrzystym, klarownym kolorze i zrównoważonym świeżym smaku  to świetny dodatek do sałatek, surówek i marynat. Poprawia również smak barszczu czerwonego, galaretek i potraw słodko-kwaśnych.  Często stosowany jest także do produkcji octów ziołowych. Wystarczy napełnić szklane naczynie ziołami i przyprawami, zalać ciepłym octem i pozostawić pod przykryciem na około 2 tygodnie w nasłonecznionym miejscu, a otrzymamy oryginalny dodatek do sałatek i marynat warzywnych.

Unikalna cecha produktu:

tradycyjna włoska receptura

Składniki:

białe wino, przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu E224. Zawiera siarczyny.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartosc energetyczna: 20 kcal / 86 kJ

Tłuszcz  0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g

Weglowodany 0g

w tym cukry 0g

Białko  0,1g

Sól 0,01g

butelka PET

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Sałatka z szynką parmeńską
Więcej