Sos balsamiczny biały

Sos balsamiczny biały Ponti to bezbarwny, klarowny ocet o wyważonym kwaśnym smaku. Do jego produkcji używa się octu winnego i odbarwionego moszczu z winogron. Dzięki temu, nie zmienia on koloru potraw, które nim przyprawiamy i  idealnie nadaje się do marynat warzywnych.

Unikalna cecha produktu:

tradycyjna włoska receptura

Składniki:

ocet winny biały, skoncentrowany sok z winogron, moszcz z winogron, przeciwutleniacz E224

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartosc energetyczna: 102 kcal / 435 kJ

Tłuszcz  0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g

Weglowodany 21g

w tym cukry 21g

Białko  0,1g

Sól 0,01g

butelka

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Sałatka z młodej cukinii
Więcej