Kilka słów o Ponti
Historia octów Ponti sięga korzeniami już 1867 roku, kiedy to Giovanni Ponti rozpoczął produkcję octów i win. Jego śladami podążył syn Antonio, a później kolejni potomkowie. W ten sposób, pozostając wciąż w rękach rodziny Ponti, firma rozwijała się z pokolenia na pokolenie, by stać się liderem w produkcji octów winnych i marynat warzywnych. Dziś marka Ponti znana jest na całym świecie z tradycyjnych włoskich receptur i produktów najwyższej jakości. Zyskała również uznanie polskich konsumentów, którzy szczególnie upodobali sobie oryginalny ocet balsamiczny z Modeny o ciemnobrunatnej barwie, słodko kwaśnym smaku i przyjemnym zapachu. Do gustu przypadły nam również octy winne: rubinowy ocet z wina czerwonego, jak również lekki i orzeźwiający ocet z białego wina.
Nowością są z kolei pomidory suszone na gorącym, włoskim słońcu o intensywnym słodkim aromacie oraz kremowa Glassa, która nie tylko upiększy każde danie, ale także podkreśli jego wyjątkowy smak.