Bucatini w stylu Capri

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu bucatini De Cecco
  • 2 puszki pomidorów koktajlowych De Cecco 400g
  • 1 żółta papryka
  • 30 czarnych oliwek Ponti
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garście świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Odsącz pomidory koktajlowe De Cecco. Na oliwie z oliwek zeszklij drobno posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę. Jak będzie lekko twarda, dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem i gotuj kilka minut. Na samym końcu dodaj do sosu oliwki i listki bazylii. Połącz sos z ugotowanym al dente makaronem i podawaj posypany parmezanem.

Przykładowe przepisy

Pomidorki koktajlowe 400g
Więcej
Bucatini nr 15
Więcej