Bucatini w stylu Capri
Składniki dla 4 osób:
- 300 g makaronu bucatini De Cecco
- 2 puszki pomidorów koktajlowych De Cecco 400g
- 1 żółta papryka
- 30 czarnych oliwek Ponti
- 4 łyżki tartego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- 2 garście świeżej bazylii
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Odsącz pomidory koktajlowe De Cecco. Na oliwie z oliwek zeszklij drobno posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę. Jak będzie lekko twarda, dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem i gotuj kilka minut. Na samym końcu dodaj do sosu oliwki i listki bazylii. Połącz sos z ugotowanym al dente makaronem i podawaj posypany parmezanem.