Spaghetti pełnoziarniste z krewetkami i cukinią
SKŁADNIKI (na 4 porcje):
- makaron spaghetti pełnoziarnisty Arrighi 350g
- 300g krewetek
- 300g cukinii
- 1 siekana szalotka
- 1 szczypta szafranu
- 200 ml śmietany UHT
- 1 pęczek natki pietruszki
- 150 ml bulionu rybnego
- oliwa z oliwek extra vergine
1.Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek
2.Dodaj dokładnie obrane krewetki podsmaż chwilę i dodaj pokrojoną cukinię.
3.Wymieszaj szafran z bulionem i dodaj do krewetek i cukinii. Gotuj kilka minut
4.Dodaj śmietanę i natkę pietruszki. Pozostaw chwilę sos na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
5.Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente.
6.Odcedź i wymieszaj z sosem.