Spaghetti z orzechami
Składniki dla 4 osób:
- 320 g makaronu spaghetti De Cecco
- 250 g pieczarek
- 40 g orzechów włoskich
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka startego imbiru
- sól i pieprz
- olej ryżowy Olitalia
- 2 dojrzałe pomidory
Sposób przygotowania:
Na oleju ryżowym podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i przyprawy. Jak pieczarki staną się zarumienią, dodaj natkę pietruszki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś sos na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Na drugiej patelni na małej ilości podsmaż orzechy i połącz je z sosem. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedź i połącz z przygotowanym sosem. Podawaj posypane natką pietruszki.