Wstęgi z krewetkami i soczewicą

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu wstęgi (pappardelle) De Cecco,
  • przecier pomidorowy De Cecco Classica 520 g
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 150 g dużych krewetek (obranych),
  • 150 g soczewicy,
  • 0,5 papryczki peperoncino,
  • natka pietruszki,
  • oregano, sól, pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Namocz soczewicę przez ok 12 godzin i ugotuj ją ok 30- 40 min (można też użyć soczewicy z puszki). Na oliwie z oliwek zeszklij drobno pokrojoną cebulę, czosnek oraz papryczkę peperoncino. Dodaj krewetki, natkę pietruszki i duś klika minut. Następnie dodaj passatę, soczewicę oraz dopraw oregano, solą i pieprzem. 

 

Przykładowe przepisy

Przecier pomidorowy Classica 520g
Więcej
Wstęgi - Pappardelle nr 201
Więcej