Pieczywo ryżowe z wędzonym łososiem i kremowym pesto

Składniki dla 4 osób:

  • 200 g cienko pokrojonego wędzonego łososia
  • 4 łyżki Pesto Ponti alla Genovese
  • 8 kromek chrupkiego pieczywa ryżowego
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 łyżka soku z cytryn Limmi
  • cytryna
  • cukinia pokrojona w słupki
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • kilka liści bazylii

Sposób przygotowania:

Zmieszaj masło z 1 łyżką Pesto Ponti alla Genovese. Posmaruj masą kromki chrupkiego pieczywa i połóż na wierzchu kawałki wędzonego łososia. Zrób lekki dressing mieszając łyżkę soku z cytryny Limmi, dwie łyżki oliwy z oliwek Olitalia i łyzke Pesto Ponti alla Genovese i pokrop nim przygotowane kanapki. Udekoruj danie plasterkami cytryny, słupkami cytryny i listkami bazylii.