Pieczywo ryżowe z wędzonym łososiem i kremowym pesto
Składniki dla 4 osób:
- 200 g cienko pokrojonego wędzonego łososia
- 4 łyżki Pesto Ponti alla Genovese
- 8 kromek chrupkiego pieczywa ryżowego
- 50 g miękkiego masła
- 1 łyżka soku z cytryn Limmi
- cytryna
- cukinia pokrojona w słupki
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- kilka liści bazylii
Sposób przygotowania:
Zmieszaj masło z 1 łyżką Pesto Ponti alla Genovese. Posmaruj masą kromki chrupkiego pieczywa i połóż na wierzchu kawałki wędzonego łososia. Zrób lekki dressing mieszając łyżkę soku z cytryny Limmi, dwie łyżki oliwy z oliwek Olitalia i łyzke Pesto Ponti alla Genovese i pokrop nim przygotowane kanapki. Udekoruj danie plasterkami cytryny, słupkami cytryny i listkami bazylii.