Przekładaniec z bakłażana i koziego sera
Składniki na 4 porcje:
- Glassa Gastronomica Ponti
- 4 kulki sera koziego
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego z Modeny Ponti
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Pokrój bakłażana w cienkie plastry i lekko posól . Przyciśnij je talerzem , a potem połóż na durszlaku na pół godziny, aby pozbyć się nadmiaru wody. Pokrój cukinię i paprykę w kostkę. Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek, dodaj paprykę i cukinię i duś kilka minut. Pod koniec dodaj łyżkę octu balsamicznego z Modeny Ponti i zredukuj. Zgrilluj plastry bakłażana i przestudź. Na talerzach do serwowania ułóż naprzemiennie warstwy plastów sera koziego i bakłażana. Na wierzchu nałóż duszone warzywa. Udekoruj porcję Glassą Sojową Ponti.