Tarta z krewetek i zielonej fasolki z puree ziemniaczanym
Składniki dla 4 osób:
- 2 średniej wielkości ziemniaki,
- 20 sztuk zielonej fasolki,
- 8 dużych krewetek,
- sok pomarańczowy,
- 100 ml oliwy z oliwek Extra Virgin Olitalia,
- 20 g czarnego kawioru,
- 1 kiwi,
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Kroimy kiwi w paseczki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 60ºC na około godzinę. W międzyczasie gotujemy ziemniaki i fasolkę. Obieramy krewetki, kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z sokiem pomarańczowym i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Z ugotowanych ziemniaków przygotowujemy puree, doprawiamy do smaku i formujemy w stożek. Na wierz kładziemy fasolkę, krewetki i dekorujemy kawiorem oraz kiwi.