Kuskus z owocami morza

Składniki dla 4 osób:
250 g kuskusu
250 g wrzącej wody
200 g krewetek
200 g kalmarów
1 cukinia
1 czerwona papryka
natka pietruszki
60ml octu jabłkowego Ponti
oliwa z oliwek extra vergine
sól

 

Do dużej miski włóż kuskus, zalej wrzącą wodą, dodaj szczyptę soli, odrobinę oliwy i przykryj talerzem.
Na patelnię wlej trochę oliwy i podsmaż pokrojoną w plasterki cukinię, paprykę pokrojoną w kawałki i smaż przez 10 minut.
Dodaj pokrojone w plasterki kalmary oraz krewetki, dopraw solą i podsmaż.
Połącz z octem jabłkowym.
Gdy kuskus jest gotowy, dodaj warzywa i owoce morza, trochę posiekanej świeżej pietruszki i dobrze wymieszaj.

Przykładowe przepisy

Ocet jabłkowy 500 ml
Więcej