Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami
Składniki dla 4 osób:
- 20 krewetek tygrysich
- 1 avocado
- 2 cebulki dymki
- 12 pomidorków cherry
- 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
- 2 łyżki soku z cytryn Limmi
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek extra vergine. Dodaj pokrojone w plastry avocado i posiekaną cebulke dymkę. Dodaj również przepołowione pomidorki cherry. Dodaj 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Ugotuj krewetki w osolonej wodzie, odcedź, przestudź. Wyłóż sałatkę na talerz, a na jej wierzchu ułóż krewetki.