Zupa pomidorowo-pomarańczowa
Składniki dla 4 osób:
- 1 puszka pomidorów bez skórek De Cecco
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczki świeżego imbiru (drobno posiekanego)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
- 500 ml bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki Sunquicka Pomarańcza
Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Dodaj rozdrobnione pomidory i bulion i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu ok 10 minut, następnie odstaw na ok 5 minut. Zmiksuj zupę blenderem, dodaj sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki Sunquicka. Zupę podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżym chlebem.