Zupa pomidorowo-pomarańczowa

Składniki dla 4 osób:

 

  • 1 puszka pomidorów bez skórek De Cecco
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczki świeżego imbiru (drobno posiekanego)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki Sunquicka Pomarańcza

Sposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Dodaj rozdrobnione pomidory i bulion i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu ok 10 minut, następnie odstaw na ok 5 minut. Zmiksuj zupę blenderem, dodaj sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki Sunquicka. Zupę podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżym chlebem.