Muffinki brownies

Składniki na 4 porcje:

MUFFINY:

  • 20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
  • 10 dag miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 10 dag drobnego cukru pudru
  • 3 łyżki mąki

MUS:

  • karmelowy batonik Daim 56 g
  • 5 dag serka mascarpone
  • 5 dag kremowego serka typu Philadelphia

 

Przygotowanie:

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

 

 

UŻYTE PRODUKTY

Przykładowe przepisy

DOUBLE - podwójny baton czekoladowy 56 g
Więcej