Warzywa z filetami z sardynek

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 2 opakowania filetów sardynek w oliwie z oliwek Delicius
  • 4 małe papryki
  • 4 małe białe cebule
  • 2 duże dojrzałe pomidory
  • 2-4 filety anchois w oliwie z oliwek Delicius
  • 2 kromki pokruszonego suchego chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • garść natki pietruszki
  • oliwa z oliwek  extra vergine Olitalia
  • sól



Pokrój wszystkie warzywa na pół, dopraw solą i oliwą.
Drobno posiekaj czosnek, natkę pietruszki i anchois, wymieszaj z chlebem i rozłóż je na wszystkich warzywach. Piec je w piekarniku w 200 ° przez 20 minut. Odcedź sardynki, przepołów je i ułóż filet na każdym warzywie, podawaj na zimno lub gorąco.

UŻYTE PRODUKTY

Przykładowe przepisy

Filety z sardynek w oliwie z oliwek 120g
Więcej