Przekładaniec z bakłażana i koziego sera

Składniki na 4 porcje: 

 

  • Glassa Gastronomica Ponti
  • 4 kulki sera koziego
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego z Modeny Ponti
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Pokrój bakłażana w cienkie plastry i lekko posól . Przyciśnij je talerzem , a potem połóż na durszlaku na pół godziny, aby pozbyć się nadmiaru wody. Pokrój cukinię i paprykę w kostkę. Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek, dodaj paprykę i cukinię i duś kilka minut. Pod koniec dodaj łyżkę octu balsamicznego z Modeny Ponti i zredukuj. Zgrilluj plastry bakłażana i przestudź. Na talerzach do serwowania ułóż naprzemiennie warstwy plastów sera koziego i bakłażana. Na wierzchu nałóż duszone warzywa. Udekoruj porcję Glassą Sojową Ponti.