Krewetki z pomarańczową nutą

Składniki na 1 porcję:

 

  • 6 dużych krewetek
  • 3 łyżki soku z limonki Limmi
  • sól i pieprz do smaku
  • 0,5 gotowanego jajka
  • kilka czarnych oliwek Ponti
  • 3 pomidorki koktailowe
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 listki cykorii

Sos:

 

  • 100 ml majonezu
  • 4 łyżki Sunquicka Pomarańcza
  • 2 łyżki soku z cytryny Limmi

Sposób przygotowania:

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i odstaw. W osolonej wodzie obgotuj krewetki, obierz je z pancerzyków ale zostaw ogonki. Dopraw je solą i pieprzem oraz sokiem z limonki Limmi. Na dnie szklanego pucharka ułóż liście cykorii, pomidorki koktajlowe, oliwki i poćwiartowane jajko. Na wierzchu ułóż krewetki i całość polej przygotowanym sosem.