Krewetki z pomarańczową nutą
Składniki na 1 porcję:
- 6 dużych krewetek
- 3 łyżki soku z limonki Limmi
- sól i pieprz do smaku
- 0,5 gotowanego jajka
- kilka czarnych oliwek Ponti
- 3 pomidorki koktailowe
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 4 listki cykorii
Sos:
- 100 ml majonezu
- 4 łyżki Sunquicka Pomarańcza
- 2 łyżki soku z cytryny Limmi
Sposób przygotowania:
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i odstaw. W osolonej wodzie obgotuj krewetki, obierz je z pancerzyków ale zostaw ogonki. Dopraw je solą i pieprzem oraz sokiem z limonki Limmi. Na dnie szklanego pucharka ułóż liście cykorii, pomidorki koktajlowe, oliwki i poćwiartowane jajko. Na wierzchu ułóż krewetki i całość polej przygotowanym sosem.