Zabajone mango

Składniki na 2 porcje:

  • 4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 5 łyżek koncentratu Sunquick Mango
  • owoce, np. maliny mrożone lub świeże
  • biszkopty

 

1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.

2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).

3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewaj Sunquicka, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).

4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po

schłodzeniu.