Zabajone mango
Składniki na 2 porcje:
- 4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
- 3 łyżki drobnego cukru
- 5 łyżek koncentratu Sunquick Mango
- owoce, np. maliny mrożone lub świeże
- biszkopty
1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewaj Sunquicka, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po
schłodzeniu.